tirsdag 27. september 2011

Dyrlegebesøk

Igår oppdaget jeg at Taxi hadde litt grønt verk fra det venstre øyet. Det så ikke videre rødt og irritert ut da, men idag var det raskt utviklet seg til å bli ganske så rødt, rennende og irritert.

Så da måtte han bare bli med meg på jobb idag, slik at en av veterinærene kunne undersøke han. Taxi er ikke den letteste å ha med å gjøre på et behandlingsbord, til tross for at han har vært med på jobb jevnlig siden han var 3-4 måneder gammel. Han er en kjempepyse når det kommer til undersøkelse og sprøyter. Å klippe klør eller se på tenner er absolutt ikke noe problem, men da vi skulle farge øynene hans og lyse i dem for å se etter sår, var han ikke lett å holde rolig.

Uansett, han har fått hornhinnebetennelse, som i første omgang skal behandles to ganger daglig i en uke med øyedråper. Så håper jeg at det skal gå greit, selv om han er litt motvillig.

Klør i øyet sitt

På formiddagen

På kvelden (her drar jeg huden litt opp også)

Ysjamejen

4 kommentarer:

  1. Uff da, hørtes ikke godt ut.
    Stretto fikk en runde med øyekatarr etter et par vindfulle turer på snaufjellet. Var ikke overbegeistret over å få disse dråpene i øynene han heller med en gang, men allerede etter en dag gikk det mye bedre. De blir fort vant disse dyra.
    Masse god bedring til Taxi :)

    SvarSlett
  2. Han hater dryppinga, men blir stolt som en hane når det er overstått :-) Går nok litt greiere når han forstår at det skal gjøres uansett. Taxi sier voff (takk) for god bedring-ønsking :)

    SvarSlett
  3. Uff, hørtes ikke godt ut :( Skjønner at Taxi synes det er ubehagelig med øyedråper, hm... Merkelig nok ser det ut som at Xantos syns det er kos :p Var en gang han hadde fått noe på øyet, så jeg tok vanlig saltvannsrens og dryppet i øyet hans, og han ville liksom bare mer og mer:p

    SvarSlett
  4. Marie: Haha, Xantos er noe for seg selv :P Selv om Luna faktisk likte lampeskjermen sin som hun måtte bruke en periode pga av eksem.

    Taxi er mye bedre i øyet sitt nå, men skal dryppe noen dager til :)

    SvarSlett