torsdag 13. oktober 2011

Fremgang i treningen

Idag har Taxi vært med på jobb hvor det var tid til litt posering for kamera utenfor klinikken, før vi gikk gjennom skogen til treningsplassen i Maridalen. Etter en tur i ettermiddagssola, trente vi en liten halvtime med lydighetsøvelser (hovedsakelig fot og bli) før agilitytreningen startet.

Taxi var gira, absolutt. Han virkelig elsker å få lov til å løpe agility, absolutt ingen tvil om det. Men, selv om han var gira så hadde vi så fin kontakt, og i de aller fleste tilfellene klarte han også å sitte og bli fra start (matmor er blitt bestemt, han skal ikke løpe på egenhånd før han får beskjed). Og han stakk ikke til noen andre hunder en eneste gang. Han hadde raptus på egenhånd en gang, men det var det.

Og sist, men ikke minst. Slalåmen hans er blitt utrolig bra! Både når det gjelder nøyaktighet og fart.

Det er tydelig at jeg har funnet en metode som funker for oss. Tar korte økter så ofte jeg kan med bli-øvelser og annen kontakttrening, belønner som om han er den flinkeste i hele verden når han gjør noe riktig på treninger, og er en smule strengere i stemmen når han prøver å stikke til en annen hund. Jeg har gått noen skritt tilbake og senket kravene, og det merker jeg at er viktig nå som han er i en litt vanskelig periode treningsmessig.






Taxi og venninnen Vilja



Vilja sitter bamse

En tur i skogen

Treningsplassen, Brekke i Maridalen

2 kommentarer:

  1. Så fine høsfarger:) Bildet nr.7 var min favvis ;)
    Så godt å høre at det går bedre på treningene:) Kan være greit å senke kravene litt ja, mens hormonene herjer i kroppen. Lykke til videre med treningen :)

    SvarSlett
  2. Så bra at dere har funnet dere en treningsmetode som gir gode og forbedrede resultater!! Kjempe gøy å høre!!!:))) Og bildene er som alltid: kjempe fine:) Deilig med høst og høstfarger:)

    SvarSlett