mandag 30. januar 2012

Hypothyroidisme

Før jul la jeg merke til at Luna var blitt litt tykk i buken, så jeg tenkte at hun bare hadde spist litt mye de ukene hun hadde vært hos mamma i forbindelse med tiden etter jursvulstoperasjonen og under den påfølgende løpetiden. For en uke siden fikk jeg en telefon om at Luna hadde hatt utflod, og at hun var litt daff, og jeg tenkte naturligvis på livmorbetennelse på grunn av tidspunktet. Ordnet en time på klinikken til henne hvor det ble tatt blodprøver for å sjekke blodstatus og generell organstatus, og der stod alt bra til. Dyrlegen syntes likevel buken kjentes stor ut, og mistenkte at hun på et mirakuløst vis var blitt drektig.

Idag tok vi relaxintest (drektighetstest) og røntgenbilde av buken, og hun er ikke drektig. Heldigvis. På en måte hadde det vært koselig med valper og, men hun er altfor gammel (snart 10 år) til å ha et kull. Alt på røntgenbildet så normalt og fint ut, men det viste mye fett i buken.

Tilslutt kjørte vi en stoffskifteprøve, og da fikk vi endelig svar. Luna har fått hypothyroidisme, en tilstand hvor kroppen (skjoldbruskkjertelen) produserer for lite tyroxin - og det forklarer at hun er litt slapp og at hun har lagt på seg mye på kort tid.
Er egentlig veldig lettet, for det er en sykdom som er lett å behandle, selv om hun må bruke medisiner resten av livet :)

Forøvrig var Luna som vanlig en strålende og perfekt pasient :-D

Bolla mi, som på omtrent to måneder har lagt på seg 3kg




4 kommentarer:

  1. Uff, dakar Luna da..Godt det er noe som medisiner kan holde i sjakk :)

    SvarSlett
  2. Hypotyreose er heldigvis ikke noen livstruende sykdom, har erfart det på hund tidligere, og i tillegg er det en sykdom som ligger i familien min, men det er alltid kjekkest å ha helt friske hunder. Uansett, lykke til, forhåpentligvis kommer det ikke til å affektere henne så veldig :) Hilsen Venus og Emilie

    SvarSlett
    Svar
    1. Eneste måten det har påvirket henne er at hun har sovet mer og vært litt slapp, og gått opp i vekt. Pelsen har også blitt en smule tørrere. Men nå får hun levaxin, så da normaliserer det seg igjen etterhvert :-)

      Slett
  3. Belle hilser til Luna og sier at hun synes livet ble mye bedre etter at hun begynte på medisiner for samme greiene :o)

    SvarSlett